A Vakok és Gyengénlátók Fejér megyei Szervezetének elnöke Dr. Mellár Renáta vagyok. Fejlesztésünk egyik ékköve az Online Hangoskönyvtár még 2017-ben kezdődött és amikor be akartuk mutatni a központi szervezetnek akik teljesen elzárkóztak előle, így saját forrásból történt a fejlesztés, majd a támogatásra egy fejlesztőcsapat jelentkezett, akik nagyon sok segítséget adtak meg.

Online hangoskönyvtárunk jelenleg közel 40.000 újságot, könyvet és tanulmányt tartalmaz, és alapja lett egy nagyobb szabású fejlesztésnek, amit már nem osztunk meg a központi szervezettel, hanem külföldi partnereket csatoltunk be hozzá kölcsönös együttműködési alapon.

A hangoskönyvtár mechanizmusa egy önkéntesekből álló csoport és felolvasó rendszerek fúziója, így nagy mennyiséget lehet fordítani kis energia befektetéssel. Természetesen nem állunk meg a magyar nyelven, hiszen sokan szeretnének más nyelveken is „hanggal olvasni” és erre is lehetőséget biztosítottunk, továbbá másik projektünkben meg a nyelvtanulásra is.

>BLOG -

A legnagyobb hangoskönyvtári állomány

Jelenleg a legutolsó bővítéssel az ország legnagyobb hangosköyvtári állományával rendelkezünk, online katalogizáló rendszerrel és igénylő hanglapokkal együtt. – Dr. Mellár Renáta

A célunk n

Top